cold

Borúra derű! – Szabadulj meg félelmeidtől!

Azért vagyunk dühösek a világra, mert rettegünk…

Sokszor eltöprengtem már azon, vajon mitől vagyok a kelleténél többször dühös, ingerült és mitől nem tudom a körülöttem lévő világot elfogadni. Aztán rátaláltam a megoldásra. Az emberek nagy részének életét megmérgezi ettől a 3 dologtól való félelem. Lehet, hogy a tiedet is – olvass tovább!

 

Félelem attól, hogy láthatatlan vagy

Sokszor kapom azon magam, hogy félek: láthatatlan leszek a környezetem számára. Rettegek, hogy nem tűnök ki eléggé a munkahelyemen, így a kutya sem fog törődni azzal, ott vagyok-e az irodában vagy sem. Félek, hogy a párkapcsolatomba nem tudok annyit befektetni önmagamból, hogy érdekes maradjak a barátom számára, vagyis előbb vagy utóbb úgy él majd mellettem, hogy észre sem vesz. Ezenkívül rossz érzés tölt el, valahányszor arra gondolok, hogy nem vagyok képes olyan szinten részt venni a családom életében, hogy ne érezzék meg a hiányomat, ne érezzék, hogy nem vagyok ott a fontos pillanatokban. Ez persze csak az én tapasztalatom; a félelem attól, hogy láthatatlanok vagyunk, sokféle formát ölthet. Az első és legfontosabb, ami segíthet, az az, hogy felismered, mik az értékes tulajdonságok benned, a második pedig az, hogy rájössz, hogyan tudod ezeket kihasználni. Merd használni és megmutatni magad, mert ha te nem állsz ki azért, ami vagy, más sem fog – és valóban láthatatlan leszel.

Félelem attól, hogy nem vagy elég jó

Nem vagyok elég gazdag, nem vagy elég tehetséges, nem vagyok elég csinos, nem vagyok elég házias. Rengetegszer megfordulnak bennem ehhez hasonló gondolatok (vagy pontosan ezek), és néha az egész napomat elrontom azzal, hogy attól félek: nem vagyok elég jó. Olyan világban élünk, ahol elvárják a tökéletességet, így nem meglepő, hogy a megfelelni akarásból fakadó rettegés a részünkké válik. Ha már elsajátítottad azt a képességet, ami segít, hogy felismerd és kihasználd a pozitív értékeidet, akkor itt az ideje, hogy a negatívakkal is foglalkozz. Írd össze, mi az, amit változtatnál magadon és tedd meg: apró, kis lépésekben haladj előre és alakítsd, formáld magad. Hidd el, el fogsz oda jutni, amikor már annyira tisztában leszel a saját lelkeddel és képességeiddel, hogy pontosan tudni fogod, miért nem érdemes félned attól, elég jó vagy-e. Én még az út elején járok, de nagyon küzdök, hogy eljussak a végéig.

 

Félelem attól, hogy nem tisztelnek eléggé

Néhány hete egy ismerősömmel beültünk egy kávézóba beszélgetni. Nagyon régen találkoztunk, volt miről diskurálni, az ismerősöm azonban az este folyamán többször is elővette a telefonját és nyomkodni kezdte: chatelt valakivel. Arra gondoltam, hát ennyire nem tisztel? Ennyire nem érdekli, hogy ott ülök, és csak rá várok? Számtalan hasonló esetet tudnék még felsorolni, amit az irányomban tanúsított tiszteletlenségként éltem meg. Arra jutottam, hogy fel kell ismerni, az adott helyzet mennyire szól az én személyem ellen. Valószínűleg ez az ismerősöm nem nekem akart rosszat, egyszerűen csak nem gondolt bele, hogy ez nekem rosszul esik. Nem rólam szólt az egész, így nem kell magamra vennem. Szóval ez a titok: ha a szerelmed egy fikarcnyit sem törődik az érzéseiddel és tiszteletlen veled, arra érdemes figyelni és megoldást találni; ha viszont a buszon valaki félrelök, miközben a hátsó üléshez tolakszik, ne húzd fel magad, csak ránts egyet a válladon.

Amennyiben harmóniára törekszel és keresed  a kiegyensúlyozott boldogságot az életben, itt a helyed: Tudatos Sorsteremtés Spirituális Szeminárium 2017

Írta: Kiss Gréta

A cikk forrása: Femcafe.hu

 

Fejlődni szeretnél, izgalmas témákat keresel?

Ajánlanánk pár eseményt, ami érdekes lehet számodra!Boldogság Nyitott Szeminárium

Boldogság Nyitott Szeminárium

2016. november 12. / Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

Az esemény elmúlt!

Jegyek és Részletek

Tudatos Sorsteremtés 2017 Spirituális Szeminárium

Tudatos Sorsteremtés 2017 Spirituális Szeminárium

Barrio Del Tango, Irányi utca 18-20.

Kristályharmonizáció, Hold, Asztrozófia, Theta healing

2017. február 25.

Jegyek és Részletek